Geuzenlied of Afdelingsblues

Toegegeven: als je met je afdeling iets leuks met muziek wilt doen kom je al gauw uit bij Djembé spelen of Koorzang.

Je kunt met een afdeling van -zeg- dertig man natuurlijk ook BandBuilding gaan doen met 3 of 4 bands, maar dan ben je ook weer een stuk duurder uit.
Waarom niet gezamenlijk een afdelingslied schrijven op een bestaande melodie?

Bij politiekorps Hollands Midden hebben we bij voorbeeld met de facilitaire dienst op hun bindingsdag vier afdelingen ieder hun afdelingslied laten maken.

Reorganisatie of kwaliteitstraject
Bij deze vorm van teambuilding kunnen de deelnemers negatieve zaken op de werkvloer benadrukken (BusinessBlues), maar ook  positieve (BusinessBoost). Wij kunnen daarbij in overleg met de opdrachtgever natuurlijk ook een aantal spelregels stellen. Dit kan een krachtig middel zijn bij het starten van een reorganisatie of kwaliteitstraject. Het management krijgt op speelse wijze te horen wat er leeft op de werkvloer, zonder dat een individu daarop aangesproken kan worden. Om de angel er helemaal uit te halen (of de positieve stemming juist te verhogen) kunnen we verkleedkleren, hoedjes, brillen, boa's etc meenemen. Uiteraard kan een en ander ook aan een bepaald thema gekoppeld worden.

De servicedesk van Hollands Midden maakte bijvoorbeeld een lied over het nieuwe centrale servicenummer. Door dit op te nemen (audio of video) kan dit ook bijdragen aan een grotere bekendheid binnen de organisatie.

Geïnteresseerd?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op:

post    bel    mobiel    email 
SoundCooperation
Postbus 3010
2301 DA LEIDEN
T: (071) 5230652
M: (06) 45492122
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
#afdelingsuitje #teambuilding #zingen #meezingen #geuzenlied #afdelingsblues #bindingsdag #afdelingslied